Praktijkassistentes – Huisartsenpraktijk Smeets – Maastricht
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Smeets
Heerderweg 5 6224LA
Maastricht

Praktijkassistentes

De praktijkassistentes zijn onze vaste “praktijkondersteuners” van oudsher. Zij nemen de huisarts veel taken uit handen. In onze praktijk werken Kim Erens, Mireille Lutgens en valt Marion Mulder soms in.

Met de assistente maakt u afspraken. Verder behandelt zij uw vragen over recepten, verwijskaarten, machtigingen, uitslagen en kan ze advies geven bij kleinere klachten. Daarnaast kan zij u onder andere helpen bij: het verwijderen van hechtingen, het verbinden van wonden, het uitspuiten van oren, injecties, eenvoudig bloed- (ijzer- en suikergehalte) en urine onderzoek (blaasontsteking en zwangerschap), tussentijdse bloeddruk- of glucosecontrole (in opdracht van de praktijkondersteuner of huisarts), wratten aanstippen.

Urine-onderzoek: Oren uitspuiten

Bij twijfel of er een prop in uw oor zit heeft de assistente of huisarts eerst in uw oor gekeken. U heeft voor het uitspuiten 3 dagen gedruppeld met een plantaardige olie. Hiervan is door uzelf of iemand anders twee tot driemaal per dag een kwart tot een half pipetje in uw oor gedruppeld. Deze olie kunt u handwarm maken. Eventueel een paar minuutjes afdekken met een watje. Omdat wij uitspuiten zonder druk lukt uitspuiten niet zonder deze voorbereiding.

Het is de eerste urine van dag. U heeft zich eerst van onderen met water gewassen (geen zeep). U plast een klein beetje uit en vangt de “middenportie” op in een schoon potje. De urine mag niet langer dan 1 uur buiten de koelkast bewaard worden en kan tussen 8.00 en 11.00 ingeleverd worden.

Wratten aanstippen

U geeft uw naam en telefoonnummer op. Eenmaal per maand wordt stikstof gehaald. U wordt gebeld als deze er is en heeft dan 3 tot 4 dagen de tijd om de wratten te komen laten aanstippen.